Waarom een Opti-Myst waterdamp haard kopen

Waarom een Opti-Myst waterdamp haard kopen? 

De Magie van een Optimyst Haard. Een Optimyst haard is geen gewone elektrische haard; het is een meesterwerk van moderne technologie en design, dat de sfeer van een echte open haard naar je huis brengt zonder de rompslomp van houtblokken en rook.

De Illusie van een Echt Haardvuur 

Het eerste dat je opvalt wanneer je een Opti-Myst Waterdamp haard inschakelt, is de verbluffende illusie van echt vuur. Dankzij de gepatenteerde ultrasonische technologie van Dimplex wordt waterdamp gecombineerd met LED-verlichting om een realistisch ogend vlameffect te creëren. De vlammen bewegen zachtjes en dansen op een manier die haast niet te onderscheiden is van een echt houtvuur.

Genieten zonder Rommel, zonder Gedoe 

Een van de grootste voordelen van een Opti-Myst haard is het ontbreken van rommel.  Dus geen roet, geen as, en geen gedoe met houtblokken. Je hoeft geen schoorsteen te hebben en je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van het vuur. Het enige wat je hoeft te doen is de haard aanzetten en genieten van de sfeer die het biedt.

Stijlvolle en tijdloze Designs 

De Optimyst haard is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Het ontwerp is eigentijds en past goed bij diverse decoratiestijlen. Kies voor een vrijstaand model of een strakke inbouw Cassette haard dat een eyecatcher is in jouw woonkamer.

Wat kost een Dimplex Opti-Myst waterdamphaard aan stroom? 

Een ander voordeel van de Optimyst haard is zijn relatief energiezuinigheid. In vergelijking met traditionele open haarden of gasgestookte haarden is het energieverbruik minimaal. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op je energierekening, maar ook op het milieu. Je kunt genieten van de warmte en sfeer zonder schuldgevoel over je ecologische voetafdruk.

Laten we eens kijken naar een rekenvoorbeeld van een waterdamp haard Dimplex Cassette 400. 
Volgens Dimplex is het vermogen van de cassette 400 ongeveer 125watt. En stel je gebruikt deze haard 4 uur per dag gedurende een hele maand. Om het stroomverbruik te berekenen, vermenigvuldig je het vermogen met de tijd:

125W x 4 uur x 30 dagen = 15.000 wattuur (Wh) of 15 kilowattuur (kWh).

Wat betekent dit als we kijken naar de stroomkosten. De gemiddelde elektriciteitsprijs per kWh varieert, maar stel dat het 0,50 euro cent per kWh is. Dan kost een Dimplex Opti-Myst waterdamphaard aan stroom gedurende een maand ongeveer 15 kWh x 0,50 euro = €7,50

Houd er wel rekening mee dat dit een schatting is en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van je specifieke elektriciteitsprijs en het vermogen van je haard. 

Wat zijn de nadelen van een Dimplex Opti-Myst waterdamphaard 

1) Een Dimplex of Xaralyn waterdamp haard is een decoratief haardvuur. Vaak is er geen verwarming of kachelfunctie ingebouwd in de Cassette haarden en dat zou een nadeel van een Dimplex Opti-Myst waterdamphaard kunnen zijn. 2) Het grootste nadeel van een Dimplex Opti-Myst waterdamphaard is het onderhoud. Dimplex adviseert om iedere 2 weken de haard uit elkaar te halen en de afzonderlijke haard onderdelen te reinigen. Voor het behoud van de haard is het beter maar misschien zie je jezelf dit tweewekelijkse ritueel niet herhalen. Lees ook onze blog 'Hoe onderhoud ik een Dimplex Cassette 500' met instructie video.

Samenvatting van dit blog artikel, als je op zoek bent naar de ultieme openhaardervaring zonder al te veel gedoe en rommel, dan is een Optimyst haard een uitstekende keuze. Met zijn verbluffende vlameffect, gebruiksgemak, stijlvolle design en energiezuinigheid biedt het alles wat je zoekt in een haard. Het is de perfecte aanvulling op elk huis en zal ongetwijfeld bewondering oogsten van je gasten.

© 2014 - 2024 Elektrische haard en kachels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel