Hoe onderhoud ik een Dimplex Cassette 500

Onderhoud Dimplex Cassette 500R Opti-Myst waterdamp haard? 

Het onderhouden van een Dimplex waterdamp haard is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en er veilig uitziet. Hier zijn enkele belangrijke stappen en tips om een Dimplex waterdamp haard te onderhouden.

Heb je een Dimplex haard die werkt op waternevel of Optimyst®-syteem, zoals bijvoorbeeld een Cassette, Juneau of Stockbridge? Dimplex adviseert, afhankelijk van het gebruik, een tweewekelijkse periodieke opfrisbeurt! Volg daarbij altijd de voorschriften die staan vermeld in de handleiding en schakel bij onderhoud de hoofdschakelaar van het apparaat altijd uit. Ook handig: bekijk hieronder de onderhoudsvideo met uitleg en tips van Dimplex!

Aan de slag!

Bekijk allereerst de juiste werking van de Cassette 500-R. Controleer of de verlichting en de vlammen volledig werken. Dán is de binnenkant aan de beurt. Want door gebruik, maar óók door stilstand, kan in het binnenste vuil, stof of kalkaanslag ontstaan, zoals in de watertank, de opening voor de waternevel (de nozzle) of in het onderliggende waterreservoir (de sump). Dat kan ervoor zorgen dat de vlammen van de haard lager zijn, of ongelijkmatig verdeeld. Dimplex adviseert om jaarlijks de mistmaker (transducer) te vervangen. 

In de handleiding bij je product (in dit geval de Dimplex Cassette 500 Retail) wordt precies aangegeven hoe je deze onderdelen stap voor stap kunt verwijderen en terugplaatsen. De losse kunststof onderdelen reinig je eenvoudig met warm water, een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Voordat je de schone onderdelen terug plaatst: controleer gelijk de luchtroosters onder in de haard even verwijder stof voorzichtig met zachte kwast en een stofzuiger. Is een onderdeel beschadigd of werkt het niet naar behoren? Neem dan contact op met een Dimplex dealer waar u de haard gekocht heeft voor reparatie of vervanging van het betreffende onderdeel. Als het binnenste van je haard weer schoon is, check je tenslotte ook de decoratie en geef je eventueel de Cassette 500R een streeploze poetsbeurt.

Bekijk de video over het onderhouden van uw Dimplex Opti-Myst waterdamp haard. 

 

Het onderhouden van je Dimplex Opti-Myst waterdamp haard is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt blijft werken. Door regelmatig schoon te maken, de waterreservoirs bij te vullen en de elektrische en kunststof haard componenten te inspecteren, kun je genieten van een prachtige en sfeervolle haardervaring in je huis. Vergeet niet om de handleiding van de haard te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies en veiligheidsaanbevelingen.

© 2014 - 2024 Elektrische haard en kachels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel