ombouwen gashaard naar een elektrische haard

Ombouwen gashaard naar een elektrische haard 

Het ombouwen van een gashaard naar een elektrische haard is een populaire en milieuvriendelijke keuze voor huiseigenaren die de charme van een haard willen behouden zonder de nadelen van een gashaard. Dit proces omvat enkele belangrijke stappen en overwegingen, die hieronder in meer detail worden beschreven.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom iemand ervoor zou kiezen om een gashaard om te bouwen naar een elektrische haard. Er zijn verschillende redenen voor deze ombouw, waaronder milieubewustzijn, veiligheidsoverwegingen, en het gemak van gebruik. Gashaarden stoten broeikasgassen uit en kunnen gevaarlijk zijn als ze niet goed worden onderhouden. Elektrische haarden zijn daarentegen schoner en veiliger in gebruik.

Nu zou je denken 1) We halen het glas weg, sluiten het gas veilig af van de gashaard en nemen de gasbrander uit de haard. 2) We plaatsen een elektrische haard en klaar. Zo simpel is het in de praktijk niet altijd, zelden eigenlijk.

Een elektrische inbouwhaard komt qua afmeting niet vaak overeen met de sparingsmaat in de gashaard. Bij de meeste inzet sfeerhaarden is de achterzijde van de haard kleiner dan de voorzijde. De afwerkrand aan de voorzijde van de sfeerhaard is meestal één centimeter groter rondom dan de achterzijde. Soms heb je geluk en vind je passende inbouwhaard. Dit lukt ook alleen maar in situaties als je een fronthaard hebt, dus met beide zijkanten gesloten. Bij een tweezijdige hoekhaard of een panoramische 3-zijdige haard werkt dit niet. Bekijk bijvoorbeeld eens de afmetingen van een Aflamo Royal, Aflamo Senza of Aflamo Majestic op www.maattekening.nl wie weet vind je jouw juiste afmeting.

Een andere mogelijkheid voor het ombouwen van gas naar elektrisch is een waterdamphaard. Dit zijn elektrische haarden van het merk Dimplex. Bij deze techniek wordt water omgezet naar waterdamp. De mist die hierbij vrijkomt simuleert een rokend houtvuur. Dimplex biedt diverse Opti-Myst Cassette inzethaarden. Ook hierbij zal het passen en meten worden om de haard te monteren in de bestaande situatie. In onze haarden-showroom in Almere kun je diverse inzet cassette bekijken.

Of de twee eerder genoemde opties de oplossing voor jouw zijn is maar de vraag. Een luxe gashaard inruilen voor een simpele, niet perfect passende en dure Dimplex haard is esthetisch waarschijnlijk niet erg mooi. Je kunt misschien beter overwegen om je huidige gashaard met bijbehorende ombouw te demonteren en opnieuw een voorzetwand te bouwen. 
Het voordelen van 'compleet opnieuw beginnen' zijn 1) Je kiest een echt realistische haard in de juiste afmeting. Merken als Element4, British Fires en Trimline Solus maken elektrische haarden die bijna niet van gashaarden te onderscheiden zijn. Bekijk de haarden eens in onze showroom in Almere. 2) Je kunt je interieur weer eens aanpakken of opknappen. Met een nieuw en fris Wand-design die aansluit bij de huidige trends of je nieuwe meubelen.

Het ombouwen van een gashaard naar een elektrische haard is een investering in comfort, gemak en milieuvriendelijkheid. Het biedt huiseigenaren de mogelijkheid om te genieten van de warmte en sfeer van een haard zonder de nadelen van gas, en het kan de waarde van het huis verhogen. Met de hulp van professionals en aandacht voor detail kan dit project succesvol worden uitgevoerd, waardoor een prachtige en functionele haard wordt gecreëerd die jarenlang plezier zal bieden.

© 2014 - 2024 Elektrische haard en kachels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel